S.A.R.S.

S.A.R.S.

 

SARS 2016

Bend je osnovan marta 2006. godine u Beogradu od strane Aleksandra Lukovića Lukca i Dragana Kovačevića Žapca. Prvi članovi benda bili su: Žarko Kovačević Žare (vokal), Dragan Kovačević Žabac (vokal), Vladimir Popović Hobbo (vokal), Aleksandar Luković Lukac (gitara), Miloš Kovačević Kriva (bas gitara), Branislav Lučić Beban (udaraljke), Goran Mladenović Japanac (bubnjevi) i Ivana Blažević Violina (violina). Nakon nekoliko svirki po beogradskim klubovima i nastupa u niškom K.S.T.-u u sklopu Mirovnog karavana, bend je doživeo manju krizu. Početkom 2008. godine, basista Kriva odlazi u vojsku, a Japanac i Violina napuštaju sastav, pa bend na određeno vreme prestaje sa radom.

U tom periodu, prijatelj benda (Siniša – kum) upoznat sa njihovim radom, skida pesmu sa njihovog zvaničnog myspace profila i pravi video za pesmu Buđav lebac (snimljenu u skromnim uslovima kućne produkcije.) i postavlja ga na YouTube.

Pesma „Buđav Lebac“ ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. „Buđav lebac“ je najslušanija numera na Youtube-u u okviru srpsko-hrvatskog govornog područja. Uspeh i prihvaćenost pesme Buđav Lebac je poseban sociološki i kulturološki fenomen na prostorima bivše Jugoslavije. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije. Budjav lebac je pesma benda alternativne, underground scene, čiji je jedini medijum prezentovanja bio internet.

Fenomen „buđavog lepca” je ohrabrio preostale članove da se ponovo okupe 2008. godine i da nastave snimanje pesama u. Jedan od tih demo snimaka. Sastavu se se pridružili i novi članovi: Miloš Bakalović – Bakal (bubnjevi) i Boris Tasev – Bora (klavijature, harmonika).

29925 Total Views 5 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.